Hur skapas ett starkt personligt varumärke?

För ett tag sedan blev vi intervjuade av tidningen CIO om "hur man hottar upp sitt varumärke". Artikeln väckte ett stort intresse bland bloggarna i datavärlden. Det som har diskuterats är vad som skapar ett starkt personligt varumärke. Här kommer listan:


1. Blir en "Gå-till-person. Framgångsrika människor fokuserar på det de är bra på. När du identifierar och använder dina styrkor och lyfter fram det som är unikt för dig, då blir du en "gå-till-person". Du utstrålar ärlighet, trovärdighet och tydlighet. Du blir attraktiv - en person man alltid vänder sig till.


2. Levererar mästarklass. Vi ser gärna att det andra levererar är i mästarklass. Men... ställer vi samma krav på oss själva i vår egen yrkesutövning? Kan du föreställa dig vad det  skulle innebära för ditt varumärke, ditt arbete och din lönsamhet om du fortsättningsvis skulle ha ambitionen att alltid leverera mästarklass!!


3. Har ett starkt professionellt rykte. Ditt professionella rykte är det viktigaste du har. Många beslut om dig tas när du inte är närvarande och det är då som ditt professionella rykte måste stå upp för dig. Kom ihåg att det är vad din professionella omgivning uppfattar som räknas!  Hur väl känner du ditt professionella rykte?


4. Just Live It! Det framgångsrika personliga varumärket bör vara konsekvent och nyckeln heter passion och ambition. Starka personliga varumärken "lever sitt varumärke" med fokus och uthållighet. Och framför allt - man arbetar mycket och har kul när man jobbar. Har man inte det då gör man det av fel anledning.


5. Bygger hela tiden på sina starka sidor.  Kan Zlatan Ibrahimovic sjunga? Ärligt talat så har vi ingen aning! Men vem bryr sig? Zlatan har tagit tag i sina starka sidor och hela tiden förstärkt dem och då har de svaga sidorna en tendens att försvinna. Detta är ett bra sätt att stärka sitt varumärke! Vi behöver inte bli lagom bra på allt.


Om hur vi bygger starka varumärken praktiskt kan du läsa på vår i vår kostnsdsfria e.bok  "Du - ett varumärke" som du kan beställa från [email protected] eller [email protected].


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0